Ingrediënten – voor 2 personen

– Broccoli, 1 stronk in kleine roosjes gesneden

– Zoete aardappel, 300 gr in blokjes gesneden

– Paprika, 1 rode in grove stukken gesneden

– Olijfolie, 1 el

– 5-kruidenpoeder, 1 volle tl

– Peper

– Grof zeezout

– Bladspinazie, een handje per bord

– Tonijn, 1 blikje op water

– Zonnebloempitten 

Voor de dressing:

– Sesamolie, 1 el

– Extra vierge olijfolie, 2 el

– Knoflook, 1 teentje geperst

– Honing, 1 el

– Witte-wijnazijn of citroensap, 1 el

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alle groenten op een bakblik (evt. bekleed met bakpapier) en meng de olijfolie, het 5-kruidenpoeder, wat peper en grof zeezout door de groenten.  Zet het bakblik in het midden van de oven en rooster de groenten ongeveer 25-30 minuten.

Laat de groenten helemaal afkoelen of serveer ze lauwwarm, net wat je lekker vindt.

Leg op een bord een handje bladspinazie en doe daar de gegrilde groenten op. De uitgelekte tonijn er overheen verdelen en tenslotte strooi je er wat zonnebloempitjes over.

Voor de dressing meng je alle ingrediënten door elkaar en verdeel je over 2 borden. 

 

 

Recept: Lunchsalade met gegrilde groenten en tonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.