Ingrediënten – voor 6 balletjes

– 100 gram dadels, in stukjes gesneden
– 50 gram walnoten
– 25 gram rauwe cacao
– Snufje zeezout
– Kokosrasp

Zo maak je het

Week de dadels voor minimaal een uur. Vergeet niet de pit te verwijderen als je dadels met een pit gebruikt. Heb je weinig tijd? Gebruik dan Medjoul dadels, deze hoef je namelijk niet te weken.

Maal de dadels en de walnoten fijn in een keukenmachine. Voeg vervolgens de rauwe cacao en het zeezout toe. Laat dit mengen tot een plakkerige bal “deeg”. In eerste instantie lijkt het mengsel wat droog, maar zodra je het gaat kneden wordt het een compact geheel. Verdeel het mengsel in zes porties en kneed hier balletjes van. Rol de balletjes vervolgens door de kokosrasp voor een mooie versiering.

De balletjes zijn nu klaar om te serveren. Heerlijk voor bij de koffie of thee, maar ook lekker als tussendoortje. Je kunt de balletjes nog 4 à 5 dagen bewaren in de koelkast.

Eet smakelijk!

Recept: Dadel cacao balletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.